StarCorp

Domotica

Domotica is de naam voor de combinatie van allerlei slimme elektrotechnische voorzieningen in huizen en bureaus. Het is de samentrekking van het Griekse ‘domus’ (huis) en het woord ‘informatica’.

Denk bij domotica bv aan slimme verlichting, toegangscontrole, bediening multimedia, zonwering, klimaatregeling... Dit kan vanuit het gebouw zelf maar ook van op afstand via uw PC of smartphone. Zo wordt in functie van uw aanwezigheid en van wat u doet elke ruimte altijd optimaal verwarmd, geventileerd en verlicht.

Domotica kan ook eenvoudig en betaalbaar zijn
U kunt met domotica zeer ver gaan en werkelijk alles elektronisch regelen. Maar u kunt ook kiezen voor zeer eenvoudige en simpele oplossingen en bv enkel de verlichting via domotica regelen. Op deze manier geniet u direct van een handig en flexibel systeem, dat ook zeer betaalbaar is.

Modulair
Ons Flexicom-Control-System is modulair opgebouwd en laat u toe om zeer eenvoudig te starten met slechts enkele modules die u later altijd kunt uitbreiden.

 

Anders denken
Als u met domotica wil gaan werken, moet u even anders denken. De schakelaar dient niet meer om 1 lamp aan te doen. Nee, de schakelaar dient om een vooraf bepaalde sfeer te creëren door een cluster van lampen en/of toestellen te bedienen. U hebt dus veel minder schakelaars nodig.
Enkele voorbeelden:

 • Eettafel
  o Candle light sfeer:  gedimde luster met gedimde lichtpunten of spotjes er rond
  o Kaarttafel sfeer:  fel brandende luster en fellere lichtpunten er rond
 • Living
  o TV sfeer: diverse zachte lichtpunten achter en rond de TV
  o Leessfeer: Gedimde lichtpunten behalve op de plaatsen waar men wil lezen
  o Romantische sfeer: dim met 1 druk op de knop alle lichten en kom meteen in de juiste ‘mood’
 • Bureau
  o In combinatie met toegangscontrole en/of bewegingsdetectoren, kan de verlichting in bepaalde bureaus al dan niet aangaan. Tegelijkertijd kan zelfs de verwarming geregeld worden en de Pc’s tot zelfs de koffiemachine worden aangezet