StarCorp

Hoe werkt het? domotica

In de klassieke elektrische voorzieningen is er telkens een schakelaar rechtstreeks verbonden met het object dat aan- en uitgeschakeld moet worden: dus een schakelaar voor elke lamp; een aan/uit knop voor elk rolluik, TV, muziekinstallatie, parlofoon, ...
Bij domotica wordt deze manier van werken volledig doorbroken en werkt men met een bussysteem.

Bussysteem
Er worden naast de elektriciteitskabels aparte universele kabels in lus naar alle schakelaars en/of stopcontacten getrokken. Dit maakt dat alles met elkaar in 1 grote lus is verbonden.
Het is pas na de installatie dat u via uw PC programmeert welke lichtpunten/stopcontacten u op welke schakelaar wil zetten, al dan niet gedempt en in diverse combinaties.

Ons domotica systeem wordt in werking gesteld door middel van een universele kabel met drie geleiders: 2 draden voeding en 1 draad data. (‘bus’ genoemd). Verschillende modules kunnen aan de ‘bus’ worden gekoppeld. U bepaalt pas later, via de programmatie, wat elke module moet doen. (licht, deur, zonwering, verwarming, multimedia). Zo stelt u een simpel bruikbaar systeem samen, wat een onbegrensd tal van mogelijkheden tot uitbreiding aanbiedt.
Voorwaarde is uiteraard wel dat de ‘bus’ kabels naar de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten ofwel al zijn geplaatst, of gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

 

Modulair Flexicom-Control-System
Electronic Design ontwikkelt en bedenkt zelf domotica-systemen. Met ons Flexicom-Control-System ® kunt u zowel eenvoudige tot zeer uitgebreide toepassingen aansturen, in functie van de tijd, de aanwezigheid, het licht en de temperatuur. Maar uiteraard kunt u altijd alles ook manueel bedienen.

Ons modulaire systeem heeft zijn betrouwbaarheid gedurende de laatste 20 jaar bewezen