StarCorp

Hoe werkt het? Calsys

Flexicom-Calsys ® is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem dat bestaat uit een toetsenbord, een scherm en een zoemer.

Hoe werkt het?
Via het toetsenbord kan het verzorgend personeel aan de centrale computer alle activiteiten in de kamer melden en registeren:

  • Aanwezigheid/vertrek
  • De verstrekte verzorging
  • De geleverde service
  • De geleverde producten
  • De in acht te nemen voorzorgen
  • De specifieke vragen van de patiënt

Alle toetsenborden zijn onderling verbonden met een 3-dradenbus waarmee eveneens diverse domotica commando's (verlichting, verwarming, alarm) kunnen worden uitgevoerd.

Werkt ook op bestaande bekabeling
Belangrijk voordeel van het Calsys® bussysteem is dat het in bestaande rusthuizen kan worden geïnstalleerd op bestaande bekabeling. Dit betekent een belangrijke besparing bij verbouwingen.

 

Bussysteem
Bij een bussysteem worden er naast de elektriciteitskabels aparte universele kabels in lus naar alle schakelaars en/of stopcontacten getrokken. Dit maakt dat alles met elkaar in 1 grote lus is verbonden.
Na de installatie wordt alles via PC geprogrammeerd.

Ons bussysteem wordt in werking gesteld door middel van een universele kabel met drie geleiders: 2 draden voeding en 1 draad data. (‘bus’ genoemd). Verschillende modules kunnen aan de ‘bus’ worden gekoppeld. U bepaalt pas later, via de programmering, wat elke module moet doen. Zo stelt u een simpel bruikbaar systeem samen, wat een onbegrensd aantal mogelijkheden tot uitbreiding aanbiedt. U kunt ook andere domoticatoepassingen via het bussysteem laten lopen, zoals bv verlichting, TV, zonwering.